برای مشاوره استخدام مهندس نقشه بردار
برای مشاوره استخدام مهندس نقشه بردار
استخدام مهندس نقشه بردار در مشاغل عمرانی، راه و ساختمان سازی، سد سازی و غیره به یکی از حساس ترین و مهم ترین موقعیت های استخدام کشور تبدیل شده است. مهندسان نقشه بردار و یا در اصطلاح نقشه برداران، افرادی هستند که با داشتن دانش و تخصص کافی، مسئولیت ارزیابی محدوده های ساخت و ساز راه و ساختمان و یا جمع آوری و تحلیل داده های به دست آمده پروژه را دارند.
برای استخدام نقشه بردار در ارگان های دولتی یا خصوصی علاوه بر داشتن مهارت و تخصص کافی، شرایط ویژه ای در نظر گرفته شده است. شرایط استخدامی این رشته در هر یک از این روش های استخدامی ممکن است بر اساس نوع آزمون دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی، تفاوت های عمده ای داشته باشند. با توجه به تقاضای زیاد علاقه مندان و دانش آموختگان نقشه برداری، این مقاله با هدف بررسی موقعیت های شغلی مهندس نقشه بردار در سال جاری و همچنین شرایط و مدارک لازم برای استخدام این متخصصان ارائه شده است.
زمان استخدام مهندس نقشه بردار
در شرح وظایف یک مهندس نقشه بردار همواره بررسی ویژگی های زمین همچون پستی ها و بلندی ها ذکر می شود. علاوه بر این، نقشه برداران با گذراندن تحصیلات مرتبط همچون کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری نقشه برداری باید توانایی گزارش نویسی و تحویل به کارفرما را نیز داشته باشند. با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، زمان استخدام مهندس نقشه بردار ممکن است برای بسیاری متخصصان این رشته و افراد جویای کار حائز اهمیت باشد.
متقاضیانی که تحصیلات خود را در رشته مهندسی نقشه برداری به اتمام رسانده و مدرک تحصیلی مرتبط را دریافت کرده باشند، قادر به شرکت در بزرگ ترین آزمون استخدامی کشور یعنی آزمون استخدام متمرکز دستگاه های اجرایی خواهند بود. برای شرکت در این آزمون همواره در هر سال یک محدوده زمانی معین می شود که داوطلبان تنها در بازه زمانی خاصی قادر به ثبت نام و شرکت در آزمون خواهند بود.
استخدام مهندس نقشه بردار در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کشور معمولا در تمامی دوره ها انجام می گیرد، چراکه این رشته یک رشته پرطرفدار و مورد نیاز ارگان های مختلف است. برای اطلاع متقاضیان باید ذکر کرد که نهمین دوره آزمون استخدامی فراگیر در نیمه اول سال گذشته برگزار گردید. در صورت اعلام کمبود استخدام نقشه بردار در ادارات دولتی دولتی ممکن است این آزمون مجددا در اواخر سال جاری و یا اوایل سال جاری برگزار شود که اطلاعیه های آن پیشاپیش از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور sanjesh.org منتشر می شود.
استخدام مهندس نقشه بردار در آزمون استخدامی بخش خصوصی، یک روش استخدام مناسب برای آن دسته متقاضیانی است که به دلیل عدم تمایل به استخدام دولتی و یا قبول نشدن در آزمون استخدامی فراگیر، موفق به ورود به دستگاه های دولتی نشده اند. زمانبندی شروع ثبت نام و برگزاری مراحل مختلف آزمون استخدام بخش خصوصی از طریق سایت inre.ir در دسترس همگان قرار می گیرد. پیش بینی می شود که در ماه های اول سال آینده این آزمون مجددا برای استخدام در شرکت های خصوصی برگزار گردد.
علاوه بر روش های استخدام مبتنی بر آزمون، داوطلبان می توانند با دسترسی به موقع به فراخوان های استخدام شرکت های خصوصی معتبر شانس خود را برای دستیابی به شغل مورد نظر امتحان کنند. آگهی های استخدامی شرکت ها و موسسات خصوصی مرتبط با مهندسی عمران و نقشه برداری، روزانه موقعیت های شغلی فراوانی را در اقسا نقاط کشور در دسترس افراد قرار می دهند. زمان انتشار این آگهی های استخدامی از قاعده خاصی پیروی نمی کند و ممکن است در هر موقع از سال اتفاق بیفتد.
استخدام مهندس نقشه بردار
در این بخش به بررسی جزئی روش های مختلف استخدام مهندس نقشه بردار پرداخته خواهد شد. همانگونه که بسیاری از فارغ التحصیلان نقشه برداری مطلع هستند، در سال های اخیر دستیابی به موقعیت های شغلی مهندسی نقشه برداری در ادارات و نهادهای دولتی تنها با شرکت در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی امکان پذیر است. این آزمون سالانه به صورت مشترک برای داوطلبان استخدام در چندین ارگان دولتی کشور برگزار می شود که مجری برگزاری آن سازمان سنجش آموزش کشور می باشد.
متقاضیان استخدام در بخش دولتی می بایست برای شرکت در این آزمون روال مشخصی را طی کنند. مهم ترین نکته قابل ذکر در این روش استخدام، انتشار دفترچه راهنما در سایت سازمان سنجش sanjesh.org است. در این دفترچه تمامی اطلاعات و شرایط لازم برای داوطلبان، ظرفیت های استخدام در هر رشته، مراحل ثبت نام و غیره ذکر شده است. از جمله سازمان هایی که در سال های اخیر اقدام به جذب نیروی نقشه بردار کرده اند سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری كشور، وزارت جهاد كشاورزی، استانداری ها و غیره می باشند.
اما روش دوم استخدام مهندس نقشه بردار با استخدام دولتی کمی متفاوت است. در این روش، تعداد زیادی از شرکت های صنعتی و دانش بنیان وابسته به بخش خصوصی در موعدی مقرر یک آزمون هماهنگ و مشترک برگزار می کنند و نیروهای انسانی مورد نیاز را از بین داوطلبان قبول شده در این آزمون بر می گزینند. آزمون استخدامی بخش خصوصی شامل مراحل ثبت نام و شرکت در آزمون های تعیین شخصیت، آزمون تخصصی رشته، اعلام نتایج و ارتباط با شرکت ها می باشد که اطلاعات کافی در این باره را می توان از سایت inre.ir دریافت کرد.
سومین روش استخدام مهندس نقشه بردار نیز شامل آگهی های خصوصی دعوت به همکاری می باشد. شرکت های خصوصی دیگری که تمایل به جذب نیرو از طریق آزمون استخدامی نداشته باشند، در مواقع مختلفی از سال نیروهای مورد نیاز خود را از طریق انتشار فراخوان، به همکاری دعوت می کنند. استخدام در این شرکت ها به صورت قراردادی بوده و بسته به اعتبار شرکت، مزایای مختلفی خواهد داشت. افرادی که با مطالعه آگهی ها در سایت های کاریابی، خود را واجد شرایط استخدامی بدانند، می توانند رزومه خود را برای همکاری ارسال کنند.
شرایط استخدام مهندس نقشه بردار
با توجه به این که جذب نیروهای نقشه بردار در گروه های مختلفی دسته بندی شد، انتظار می رود که شرایط استخدام مهندس نقشه بردار نیز در هر یک از این روش ها با یکدیگر متفاوت باشد. این شرایط در آزمون های استخدامی بخش خصوصی و دولتی به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم بندی شده است و حساسیت هایی را برای استخدام متقاضیان ذکر می کند.
شرایط استخدام مهندس نقشه بردار در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی
مهندسی نقشه برداری یکی از گرایش های مهندسی عمران است که خود از نظر تخصص به شاخه های مختلفی تقسیم می شود. شرایط استخدامی عمومی داوطلبان برای رشته نقشه برداری و سایر رشته های متقاضی شرکت در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی یکسان است. برخی از شرایط عمومی داوطلبان برای شرکت در این آزمون متمرکز فراگیر در جدول زیر ارائه شده است.
شرایط عمومی استخدام مهندس نقشه برداری در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی | |
داشتن تابعیت ایرانی | اعمال سقف 25 سال برای دارندگان مدرک دیپلم |
نداشتن سابقه محكومیت جزایی موثر | اعمال سقف 25 سال برای دارندگان مدرک دیپلم |
انجام خدمت دوره ضرورت یا معافیت قانونی برای متقاضیان مرد | سقف 35 سال برای دارندگان مدرک کارشناسی |
داشتن سلامت جسمانی و روانی و همچنین توانایی لازم برای انجام كار | سقف 40 سال برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد |
دارای اعتقاد به دین اسلام و یا ادیان ذکر شده دیگر در قانون اساسی کشور | سقف 45 سال برای دارندگان مدرک دکتری |
نداشتن پست دولتی رسمی یا پیمانی در دیگر دستگاه های دولتی کشور | عدم اعتیاد به مواد مخدر و انواع دخانیات |
عدم وجود ممنوعیت استخدام متقاضی در دستگاه های اجرایی | حداقل 20 سال تمام برای تمامی متقاضیان شرکت در آزمون |
دسته دوم شرایط حائز اهمیت نیز شامل شرایط اختصاصی مرتبط با استخدام مهندس نقشه برداری در هر ارگان دولتی می شود. این شرایط به صورت جدا از شرایط عمومی در دفترچه راهنمای آزمون درج می گردد. بنابراین داوطلبان پس از دریافت دفترچه راهنما و مطالعه دقیق ظرفیت های استخدام در هر ارگان می بایست از وجود شروط اختصاصی استخدام در ارگان مورد نظر خود نیز اطلاعاتی به دست آورند. در صورتی که فرد نتواند این شرایط را برآورده کند، حتی در صورت قبولی در آزمون از استخدام منع خواهد شد.
شرایط استخدام مهندس نقشه بردار در آزمون استخدامی بخش خصوصی
شرایط استخدام مهندس نقشه برداری در آزمون استخدامی بخش خصوصی نیز مشابه با استخدام بخش دولتی به دو دسته شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم می شود. الزامات عمومی داوطلبان برای شرکت در آزمون برای تمامی رشته های شغلی یکسان بوده و شامل موارد ذکر شده در جدول زیر است.
شرایط استخدامی مهندس نقشه بردار در آزمون استخدام بخش خصوصی |
داشتن حداقل 15 سال تمام |
عدم ارتکاب اعمال خلاف شئون شغلی و تحصیلی |
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران |
پایبندی به قانون اساسی جمهوری اسلامی |
اعتقاد به دین اسلام یا سایر ادیان بیان شده در قانون اساسی |
رعایت تمامی شرایط متناسب با شغل انتخابی متقاضی |
داشتن مهارت کافی و سلامت جسمی و روحی متناسب برای شغل مورد نظر |
از جمله دیگر شرایط عمومی استخدام مهندس نقشه بردار در شرکت های خصوصی می توان به توانایی اندازه گیری دقیق و تعیین حدود و احجام، پیاده سازی نقاط کمکی و اصلی برای اجرای نقشه در تمام مراحل پروژه و کنترل و مستندسازی این نقاط اشاره کرد. برخی از شرکت ها نیز ممکن است شرایط منحصر به فرد و بخصوصی را برای استخدام نقشه برداران در نظر بگیرند. این شرایط ممکن است در دفترچه راهنمای آزمون ذکر شده و یا در ارتباطات بعدی با کارفرمایان به افراد جویای کار اطلاع داده شود.
شایان ذکر است افرادی که تمایل به استخدام در شرکت ها بدون آزمون استخدامی و از طریق فراخوان ها را دارند نیز می توانند شرایط لازم را در هر یک از آگهی های منتشر شده بررسی نمایند. عمده این شرایط در متن فراخوان ها ذکر می شود که از جمله آن ها حداقل سابقه شغلی لازم، مدرک تحصیلی مورد نظر، نوع همکاری و غیره هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا اطلاع از شرایط بخصوص می توان با کارفرمایان منظور ارتباط برقرار کرد.
مدارک لازم برای استخدام مهندس نقشه بردار
مدارک لازم برای استخدام مهندس نقشه بردار به طور دقیق در دفترچه های آزمون های استخدامی بخش خصوصی و یا استخدامی دستگاه های اجرایی اطلاع رسانی می شود. داوطلبان جویای کار به محض انتشار دفترچه های راهنمای آزمون می توانند آن را از سایت های مربوطه دریافت کرده و قبل از آغاز فرآیند ثبت نام خود اقدام به آماده سازی مدارک لازم کنند. پرتکرارترین این مدارک در آزمون های قبلی، در جدول زیر نام برده شده اند.
مدارک لازم برای استخدام مهندس نقشه بردار |
مشخصات فردی |
اطلاعات شناسنامه ای و تصویر شناسنامه |
تصویر کارت ملی |
فایل اسکن شده عکس پرسنلی با حجم قابل قبول |
اطلاعات تماس و محل سکونت |
مدارک تحصیلی متقاضی |
علاوه بر موارد ذکر شده در جدول بالا، بهتر است متقاضیان همواره یک رزومه شغلی آماده ارائه داشته باشند. برخی مشاغل خصوصی این رزومه را در همان مرحله اول از متقاضیان درخواست می کنند، اما در برخی استخدامی های بخش دولتی و خصوصی این رزومه به صورت فیزیکی در فرآیند انجام مصاحبات تخصصی از فرد دریافت می شود.
رشته های استخدام مهندس نقشه بردار
از جمله رایج ترین رشته های استخدام مهندس نقشه بردار که عنوان آن ها در دفترچه راهنمای آخرین دوره آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی ذکر شده است رشته های عمران گرایش نقشه برداری، مهندسی نقشه برداری -ژئودزی (هیدروگرافی)، گرایش فتوگرامتری، سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS)، سنجش از دور و همچنین مهندسی تکنولوژی نقشه برداری هستند. این رشته ها ممکن است در دوره های بعدی آزمون تغییراتی داشته باشند که لازم است دفترچه راهنمای مختص دوره مورد نظر مطالعه شود.
رشته های مهندسی عمران و مهندسی نقشه برداری در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری گرایش های مختلفی را شامل می شود. فارغ التحصیلان هر یک از این گرایش ها می توانند با ارائه مدرک تحصیلی مرتبط خود برای دستیابی به عناوین شغلی همچون کارشناس نقشه برداری و ژئوماتیک و یا کارشناس نقشه برداری با یکدیگر رقابت کنند.
بر اساس تجربه آزمون های گذشته، داوطلبانی که در رشته های تحصیلی فیزیک دریا گرایش اقیانوس شناسی ، ژئو فیزیک گرایش گرانی سنجی، مهندسی عمران گرایش مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی مدرک دکتری را اخذ کرده و یا افرادی که مدرک كارشناسی ارشد خود را در رشته های سنجش از دور زمین شناختی، علوم زمین گرایش سنجش از دور زمین شناختی، ژئو فیزیک گرایش گرانی سنجی، كاداستر در نظام اطلاعاتی ثبت املاک، اقیانوس شناسی فیزیكی دریافت کرده باشند نیز شانس شرکت در آزمون برای دستیابی به شغل کارشناس نقشه برداری و ژتوماتیک را خواهند داشت.
سایت استخدام مهندس نقشه بردار
در بخش های قبل به اختصار ذکر شد که تا کنون مجری آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی، سازمان سنجش آموزش کشور بوده است. این سازمان از اولین مرحله اطلاع رسانی های آزمون های هر سال تا اعلام نتایج نهایی مسئولیت خدمات رسانی اینترنتی به متقاضیان را دارد. لذا سایت استخدام مهندس نقشه بردار برای آن دسته افرادی که علاقه مند به استخدام در ادارات دولتی هستند، همان سایت سازمان سنجش به نشانی اینترنتی sanjesh.org می باشد.
داوطلبان شرکت در آزمون استخدامی فراگیر باید دقت داشته باشند که اطلاعیه های به روز و موثق این آزمون تنها از طریق سایت سازمان سنجش قابل دستیابی خواهد بود. لذا از زمان شروع ثبت نام اینترنتی می توان با مراجعه به این سایت و دریافت دفترچه راهنمای ثبت نام متقاضیان، از شرایط و ظرفیت های شغل نقشه برداری اطلاع حاصل کرد. روند ثبت نام اینترنتی، دریافت کارت ورود به جلسه آزمون، انتشار کارنامه های شرکت کنندگان، اعلام نتایج نهایی و اعتراض به نتایج نیز از طریق همین سایت انجام می شود.
افرادی که تمایل به شرکت در آزمون استخدامی بخش خصوصی دارند نیز باید آگاهی کافی از روال ثبت نام متقاضیان و جذب نیرو در این بخش داشته باشند. استخدام بخش خصوصی کاملا از بخش دولتی مجزا بوده و مجری برگزاری آزمون نیز متفاوت است. داوطلبان برای دریافت اطلاعیه های به روز و یا انجام ثبت نام اینترنتی در موعد مقرر شده می توانند به نشانی اینترنتی inre.ir مراجعه نمایند.
در سایت آزمون استخدام بخش خصوصی علاوه بر ثبت نام اینترنتی در آزمون، امکان ایجاد حساب کاربری، برقراری ارتباط با پشتیبانان، دریافت اطلاعیه ها و اخبار جدید، آشنایی با شرکت ها و کارکنان موفق و غیره نیز وجود دارد. این نکته قابل ذکر است که چنانچه افراد تمایل به استخدام در سایر شرکت های خصوصی را دارند، باید به سایت مختص آن شرکت و یا سایت کاریابی انتشار دهنده آن آگهی استخدامی مراجعه کرده و از این طریق فرم درخواست همکاری را تکمیل یا رزومه خود را ارسال نمایند.
نحوه ثبت نام استخدام مهندس نقشه بردار
در صورت داشتن آشنایی قبلی با نحوه ثبت نام استخدام مهندس نقشه بردار، روند انجام ثبت نام اینترنتی برای بسیاری متقاضیان آسان خواهد شد. در بخش های قبل دو سایت ثبت نام اینترنتی برای استخدام مهندسان نقشه بردار معرفی شدند که در این بخش نحوه ثبت نام در هر یک به صورت جزئی و مرحله به مرحله بررسی خواهد شد.
نحوه ثبت نام استخدام مهندس نقشه بردار در دستگاه های اجرایی
آن دسته از افرادی که پس از مطالعه دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون استخدامی، خود را واجد شرایط شرکت در آزمون بدانند، می توانند نحوه ثبت نام استخدام مهندس نقشه بردار در دستگاه های اجرایی را به صورت زیر طی کنند.
1- در ابتدا متقاضیان می بایست به آدرس اینترنتی سایت سازمان سنجش آموزش کشور sanjesh.org مراجعه کرده و از فهرست سمت راست صفحه روی گزینه "استخدامی متمرکز دستگاه اجرایی" کلیک کنند.
3- در صفحه جدید یک لیست جامع از تمامی اطلاعیه های مرتبط با آزمون مورد نظر و همچنین آزمون های دوره های قبل مشاهده می شود که مشابه تصویر زیر می بایست گزینه "ثبت نام دهمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کشور" را انتخاب کرد.
4- در این مرحله می توان روی گزینه "خرید کارت اعتباری" کلیک کرده و روند پرداخت هزینه آزمون را پیش گرفت.
5- داوطلبان به یک صفحه درگاه پرداخت اینترنتی هدایت می شوند که پس از ورود اطلاعات کارت بانکی خود و انتخاب گزینه "پرداخت"، هزینه آزمون از حساب آن ها کسر شده و یک کد اعتباری به آن ها داده می شود.
6- کد اعتباری خریداری شده را باید مشابه با تصویر زیر در کادر مربوطه وارد نموده و پس از نوشتن عبارت امنیتی نمایش داده شده روی گزینه "ورود به سیستم" کلیک کرد.
7- در این مرحله فرم الکترونیکی ثبت نام برای داوطلب نمایش داده می شود. بهتر است به ترتیب و با دقت زیاد تمامی مشخصات خواسته شده را در کادرهای مربوطه وارد کرد.
8- پس از تکمیل فرم ثبت نام و بارگذاری اسنادی همچون مدرک تحصیلی و تصویر پرسنلی بهتر است بار دیگر اطلاعات وارد شده را از ابتدای فرم بررسی کرده و در صورت نیاز آن ها را ویرایش کرد. با اطمینان از صحت اطلاعات می توان گزینه "ثبت نهایی" را انتخاب کرد.
در روند استخدام مهندس نقشه بردار باید دقت داشت که در صورت ثبت اطلاعات و نهایی شدن نام نویسی شخص، یک کد رهگیری منحصر به فرد برای داوطلب نمایش داده می شود. این کد به منزله تایید ثبت نام است و بهتر است تا بعد از آزمون و اعلام نتایج از آن نگهداری کرد. عدم نمایش این کد به منزله ناقص بودن ثبت نام داوطلب است، لذا نام فرد در لیست شرکت کنندگان واجد شرایط آزمون قرار نخواهد گرفت.
نحوه ثبت نام استخدام مهندس نقشه بردار در آزمون بخش خصوصی
نحوه ثبت نام استخدام مهندس نقشه بردار در آزمون بخش خصوصی تفاوت عمده ای با آزمون دستگاه های دولتی دارد. پس از دریافت دفترچه راهنمای استخدامی بخش خصوصی، مطالعه اطلاعیه ها و آماده کردن اطلاعات لازم برای ثبت نام می توان مراحل زیر را به ترتیب انجام داد.
1- در مرحله اول می بایست از طریق نشانی اینترنتی inre.ir به سایت آزمون استخدام بخش خصوصی مراجعه کرد. صفحه ابتدایی این سایت مشابه تصویر زیر است.
2- افرادی که در موعد مقرر ثبت نام آزمون به سایت مراجعه کنند، گزینه "ثبت نام آزمون" را در گوشه سمت چپ صفحه اصلی مشاهده خواهند کرد. برای ساخت حساب کاربری و ورود به مرحله ثبت نام استخدام مهندس نقشه بردار باید روی این گزینه کلیک کرد.
3- صفحه ای نمایش داده خواهد شد که کد ملی و شماره تلفن همراه متقاضی را درخواست می کند. پس از ورود این اطلاعات و نوشتن کد امنیتی نمایش داده شده باید گزینه "ثبت و ادامه" را انتخاب کرد.
4- اولین گام در صفحه جدید ورود مشخصات فردی می باشد. این اطلاعات مواردی همچون نام و نام خانوادگی، سال تولد، محل سکونت و غیره می باشد. پس از تکمیل آن ها باید گزینه "ثبت و ادامه" را انتخاب کرد.
5- دومین بخش مربوط به انتخاب عنوان شغل مورد نظر است. استخدام مهندس نقشه بردار را می توان در زیر دسته مشاغل مهندسی پیدا و انتخاب کرد.
6- مرحله سوم از ثبت نام اینترنتی آزمون بخش خصوصی، تایید نهایی اطلاعات است. در صورت وجود اشکال در اطلاعات وارد شده می توان از طریق گزینه "ویرایش اطلاعات" آن ها را اصلاح و در غیر این صورت تایید نهایی کرد.
7- در نهایت با تایید نهایی اطلاعات، کاربر از طریق گزینه "پرداخت آنلاین" قابلیت واریز هزینه شرکت در آزمون را خواهد داشت.
8- پس از تایید پرداخت، یک پیامک حاوی کد تایید شماره تلفن برای فرد ارسال می شود که باید آن را در کادر مربوطه وارد کرده و دکمه "ثبت و ادامه" را انتخاب کرد.
در نهایت پس از تعیین رمز عبور مختص خود، امکان دریافت کارت ثبت نام آزمون برای داوطلب فراهم می شود. در صورت موفقیت آمیز بودن ثبت نام، یک کد رهگیری یکتا روی صفحه هر شخص نمایش داده خواهد شد که بهتر است برای استفاده در مراحل بعدی از آن نگهداری کرد.
حقوق استخدام مهندس نقشه بردار
حقوق استخدام مهندس نقشه بردار با توجه به مسائل متعددی تعیین می شود. این مسئله در ادارات دولتی و همچنین شرکت های خصوصی تفاوت های زیادی دارد. نرخ حقوق دریافتی توسط مهندسان نقشه بردار در ارگان های دولتی بر طبق قانون کار تعیین می شود، اما در شرکت های خصوصی عمدتا این درآمد به توافق کارفرما و فرد جویای کار بستگی دارد. در حالت کلی حقوق استخدام مهندسان نقشه بردار به پارامترهای زیادی وابسته است.
نقشه برداری از جمله مشاغل پرزحمت به شمار می آید و درآمدهای آن بستگی به میزان سابقه کاری، تحصیلات، شهر محل فعالیت و میزان پروژه های در دسترس دارد. طبیعتا درآمدهای ناشی از نقشه برداری تخصصی در کلان شهرها نسبت به سایر شهرستان های کوچک بالاتر خواهد بود. این افراد در شهرهای بزرگ شانس دستیابی به کارهای دولتی و اداری بیشتری نیز خواهند داشت.
به طور میانگین می توان گفت که حداقل حقوق مهندسان نقشه بردار با سابقه شغلی 1 تا 3 سال، حدود 7 میلیون تومان در ماه است. البته ممکن است برخی افراد بسته به محل سکونت خود کمتر از این مقدار نیز دریافت کنند. البته باید ذکر کرد که بازه حقوقی این مهندسان در سطوح مدیریتی می تواند تا 20 میلیون تومان یا بیشتر نیز برآورد شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استخدام مهندس نقشه برداری داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره بانک استخدام تماس بگیرید. کارشناسان بانک استخدام تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام ازمون استخدامی اجرایی احتمال در نیمه اول سال بعد برگزار خواهد شد.